HTML

Gazdag Balázs blogja

Ezen a blogon egy-egy aktuális közéleti émát szeretnék feszegetni, hogy mindenki értse!

Friss topikok

  • huskey: feltétlenül* bocs... (2010.02.02. 17:03) Elkezdődött a kampány
  • NDT: Én is néztem, mikor hallottam a rádióban... "érdekes" (2009.12.09. 20:56) A béke Nobel ragyogása
  • NDT: criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2009/11/07/Influenza-para_-_8/ biológusok.. talán értenek ki... (2009.12.08. 18:40) H1N1

Linkblog

2009.11.23. 11:37 huskey

Az internet pöcegödrei

Hihetetlen népszerűségnek örvendenek a magyar net pöcegödrei. Olyan blogok, amelyek büszkén vállalják legalja létüket. Fáradhatatlan kutató- és gyűjtőmunkát végeznek azért, hogy a közösségi oldalakról összegyűjtsék a bizonyítékokat, amelyek azonnal leleplezik közlőjük sokszor törvényileg is büntethető tevékenységét.
 
Első ránézésre sokakban visszatetszést kelthet a tartalom hímsoviniszta, trágár, brutálisan szókimondó, becsület- és személyiségi jogot sértő, homofób vagy rasszista összetétele. Másokban pedig éppen nem: nekik is köszönhető a napi több tízezer egyedi látogató. Ennek okára valószínűleg a szivárvány minden színében érkeznének pszichológusi vagy szociológusi válaszok. Talán az a megfejtés, hogy igény van mások mocskára: ezt nézni és kommentelni kell. Felháborodni, flame-elni a lelki kielégülésig, és mások gátlástalan anyázásában levezetni a munkahelyi indulatot. Ugyanaz lehet a mozgatórugó, ami életben tartja a Mónika show-t is, ami miatt alig csökken a Mai Nap, a Blikk vagy a Bors olvasóinak száma.

A sok összegyűjtött mocsok mellett egy társadalmi haszna mindenképpen van ezeknek az oldalaknak – mint például a napiszar.com, a retyo.hu vagy a puruttya.hu –, a különböző közösségi oldalak állandó monitoringjával néha rátalálnak olyan tartalmakra, amelyek törvényileg büntetendők. A lényeg pedig most azon van, hogy ők találnak rá, s csak ezután jön a náluk egyébként nem kevesebb mocskot és legalját tartalmazó bulvármédia, sokszor ilyen oldalakról gyűjtve be a következő nap címlapsztoriját.

Nagy port vernek fel időnként a keresztény vagy zsidó sírokon meztelenül pózoló tinik vagy zavaros lelkű nagykorúak fotói. Ha megtörténik a fotózás, utána ezek a képek általában felkerülnek az illető profiljába, látják az ismerősei, nem történik semmi. Nem történne semmi, ha egy-egy ilyen blog szerkesztője vagy túlbuzgó olvasója nem fedezné fel, s nem publikálnák azonnal. Innentől pedig a rendőrség, az ügyész és a bíróság kezében van az ügy és a bizonyíték értékű fotók. Erre a legjobb példa az az októberben lezárult nyomozás, mely egy kiskorú testvérpárról készült temetőben felvett pornográf képek ügyében zajlott egy nagykorú férfi ellen. Egy 17 éves lányról és 10 éves öccséről készült képek miatt a nagykorú Cs. Gy. beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Mindent összevetve, az ilyen és hasonló leleplezések és „tényfeltárások” miatt – minden elítélhető tartalmat elnézve – lehetünk hálásak a fotókat közlő blogok működéséért, és a szerkesztők következetes és szigorú redneck erkölcsi kódexéért.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr931545748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása